Plan Hoop Zaandijk

TBP bouw realiseert 3 woningen in  ‘Plan HOOP’. Het plan is gelegen op 18 km van de binnenstad van Amsterdam, in de nabijheid van NS station Zaandijk-Zaanse Schans, rijkssnelwegen A7, A8, A9 en A10 in de Metropoolregio. De locatie is dus uitstekend bereikbaar te noemen.


Plan HOOP bestaat uit het realiseren van twee nieuwe woningen en de her(nieuwbouw) van gemeentelijkmonument ‘Hero de Jager’. De laatste is in januari 2017 aangewezen tot gemeentelijk monumentvanwege de bijzondere nog compleet aanwezige zeventiende eeuwse gebintconstructie.
De twee nieuw te realiseren woningen zijn een moderne uitvoering van de Zaanse houten woning.Modern, passend bij de recent gerealiseerde brouwerij Hoop, maar ook vooruitstrevend in duurzaamheid.De architect heeft gekozen voor houten delen, verticaal uitgevoerd aan de bovenzijde van de gevelen een horizontale belijning van de begane grond. Beide woningen zijn standaard voorzien van een warmtepompinstallatie met warmteterugwinning voor douchewater, balansventilatie een vloerverwarming.


De 2 nieuwe woningen worden uitgevoerd met een energieprestatiecoëfficient (EPC) van 0.16. Dit is 60% lager dan de huidige bouwbesluit norm en de woningen voldoen hiermee aan het nieuwste, hoge ambitieniveau van de gemeente Zaanstad (en Amsterdam) op het gebied van duurzaam wonen. De woningen worden bovendien aardgasloos opgeleverd en 12 voorzien van zonnepanelen.

 

Plan HOOP’ wordt gerealiseerd naast brouwerij Hoop,een ambachtelijke bierbrouwerij met proeflokaal,restaurant en delicatessenwinkel. Het is gelegenlangs een toeristische wandelroute in het pittoreskeoud-Zaandijk. Alles is gloednieuw, maar gebouwd inoriginele Zaanse stijl met een eigentijds karakter. Achterde brouwerij ligt de opslag- en afvullijn, waar de bierenworden afgevuld en voorzien van etiket. Het themaduurzaamheid was bij de ontwikkeling een belangrijkonderdeel; er zijn meer dan 300 zonnepanelen op het dak van de brouwerij, het restaurant en detegenoverliggende kantoorruimte geplaatst.