Steeds vaker wordt er binnen ons vakgebied naar BIM-techniek gevraagd en daarom hebben we hier fors in geïnvesteerd. De voordelen zijn dan ook enorm, met name bij utiliteitswerk. BIM stelt je in staat om het eindresultaat te visualiseren en zo voorkom je dat verschillende installaties elkaar “in de weg komen te zitten” als gevolg van de praktisch beschikbare ruimte binnen het project. In de ontwerpfase kun je veel zaken voor zijn, zodat de daadwerkelijke installatie veel soepeler verloopt. Resultaat is niet alleen tijdwinst tijdens aanleg maar ook kostenbesparing daar waar mogelijk bij de toepassing van materiaal.

Het comfort van een KNX-installatie

Naast de conventionele installaties kunnen wij ook een installatie aanbieden die extra comfort geeft voor het ‘bedienen’ van uw huis of kantoor. Daarbij moet u denken aan het bedienen en regelen van de verlichting, zonwering, verwarming etc. etc. Deze installatie is de zogeheten KNX-installatie, spreek uit als ‘konnex’ voorheen EIB-installatie (Europese Bus Installatie), die een meerwaarde geeft aan de conventionele elektrische installatie.

De KNX installatie zorgt ervoor dat verschillende componenten die deel uitmaken van de installatie via een buskabel met elkaar communiceren.

Een mooie toevoeging in uw installatie is het zeer gebruikersvriendelijke kleuren touchscreen in uw KNX installatie. Dit touchscreen kan naar wens worden geprogrammeerd om alle diciplines in huis of kantoor te kunnen bedienen. Hierbij kunt u denken aan verlichting schakelen en dimmen, bedienen van zonwering en rolluiken of gordijnen maar ook de verwarming. Al deze functies kunnen naar eigen keus ook worden bediend in zogeheten ‘scènes’. Daarmee geeft u met 1 druk op de knop een serie opdrachten die gelijktijdig worden uitgevoerd. Dan valt te denken aan bijvoorbeeld een lichtscène “SLAPEN”, zodat alle verlichting uitgaat, de rolluiken sluiten en de verwarming in de nachtstand terug gaat.

KNX

Met een KNX-systeem “automatiseren” we als het ware uw woning of bedrijfspand waarbij een groot aantal onderdelen als licht, verwarming, koeling maar bijvoorbeeld ook zonnepanelen en rolluiken op een intelligente wijze bestuurd worden. Comfort en gebruiksgemak vormen de key-elementen van het systeem.

Stam Elektrotechniek is u graag van dienst. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen bel ons dan gerust op telefoonnummer 075-6354151 zodat wij u persoonlijk te woord kunnen staan om uw wensen te bespreken.